Hotel Newport Bay Club in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Newport Bay Club

Romantiek en avontuur wachten op je in Newport Bay Club. Het hotel ligt aan een promenade langs het meer en misstaat niet in een charmante badplaats in New England. 

Er is lange tijd gezocht naar een geschikt thema voor de plek waar nu Newport Bay Club staat. Door zijn locatie – aan het eind van Lake Disney en het eerste wat bezoekers komend van snelweg A4 zouden zien – moest dit hotel meteen de goede toon zetten. Architect Robert A. M. Stern had juist de laatste hand gelegd aan zijn Yacht & Beach Club Hotels in Walt Disney World en men was zo gecharmeerd van zijn creaties dat men hem vroeg een vergelijkbaar idee te bedenken voor Parijs.

Stern maakte een eerbetoon aan de ontspannen elegantie van de badplaatsen van voor 1900 in de Amerikaanse kustregio New England. Door elementen als een zeventig meter lange veranda, balkonnetjes, dakkapellen en een vuurtoren zorgde hij er voor dat het reusachtige gebouw niet afschrikwekkend overkomt. Door de fel gestreepte luifels doet het hotel eerder denken aan een zeilclub. Op de veranda’s liet Stern zelfs schommelstoelen plaatsen. Het kleurgebruik – gebroken wit, crème, vaalblauw – en de inrichting dragen bij aan het nautische thema van het hotel.

Hotel Newport Bay Club in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Het hotel ligt aan de oevers van Lake Disney. Het beschikt over liefst 1.100 kamers. Enkele luxere kamers en suites liggen op de Admiral’s Floor. De Admiral’s Floor heeft een eigen receptie, thee- en koffiefaciliteiten, bagageservice en roomservice.

Newport Bay Club in Disneyland Paris beschikt over een binnen- en buitenzwembad, een fitnessclub met sauna, whirlpool en gratis wifi. Het hotel heeft een bar – The Fisherman’s Wharf – en twee restaurants. De elegante Yacht Club serveert visspecialiteiten en gegrilde vleesgerechten en Cape Cod biedt een mediterraan buffet.

Newport Bay Club nu boeken
Hotels in Disneyland Paris

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen