Hotel Santa Fe

Hotel Santa Fe is een oase van kleur en sfeer, een pueblo uit New Mexico geïnspireerd op de Pixar-animatiefilm Cars

In tegenstelling tot de andere hotels, die aan thematisering niets te raden overlaten, wil hotel Santa Fe de gasten juist prikkelen en uitdagen zelf de sfeer te ontdekken. Met behulp van symbolen, kleuren en een treffende ambiance heeft architect Antoine Predock getracht de geest van het zuidwesten van de Verenigde Staten op te roepen. De hete wind van de woestijn in New Mexico komt tot uiting in de pastelkleuren van de tweeënveertig pueblos in Hotel Santa Fe.

Tussen de trapsgewijs opgezette gebouwen door lopen vijf trails, ontdekkingspaden die gewijd zijn de kunst, legendes en bezienswaardigheden van de streek. De parkeerplaats van Santa Fe is vormgegeven als een drive in-bioscoop; jarenlang stond Clint Eastwood op het grote filmdoek, tegenwoordig is de ingang van het hotel getooid met een enorme scène uit de animatiefilm Cars. Ook de kamers zijn gebaseerd op de bekende Pixar-animatiefilm.

Hotel Santa Fe in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Dwaal je door hotel Santa Fe dan is duidelijk dat de wortels van Antoine Predock in New Mexico liggen. Hij maakte van Santa Fe een tussenstop op de lange autoritten die de Amerikanen maken. De ingang van het uitgestrekte hotel wordt gevormd door een nabootsing van een drive-in bioscoop. Op het grote scherm staan Bliksem McQueen en Sally uit de Pixar-film Cars. Deze  animatiefilm komt ook in details op overige plekken in het hotel terug.

Hotel Santa Fe in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Santa Fe in Disneyland Paris heeft duizend kamers die zijn ondergebracht in 42 pueblo’s. Het hotel beschikt over de Pow Wow Game Room, de Rio Grande Bar en La Cantina, een all-you-can-eat-buffetrestaurant met Europeaanse en Mexicaanse specialiteiten als fajita’s en tortilla’s. In de lobby en de bar van het hotel is gratis wifi.

Hotel Santa Fe nu boeken
Hotels in Disneyland Paris

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen