Hotel Sequoia Lodge in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Hotel Sequoia Lodge

Sequoia Lodge is een knus berghotel in een weelderig bos. In de winter brandt de open haard, in de zomer flaneren gasten langs het meer en het hele jaar door geniet men van de pure natuur.  

Sequoia Lodge is het enige hotel dat ontworpen is door een Europese architect. De Fransman Antoine Grumbach liet zich inspireren door de robuuste lodges in de Amerikaanse nationale parken, zoals Yellowstone en Yosemite. De lodges hebben stenen en houten accenten, parketvloeren en gigantische schoorstenen. Kenmerkend voor de sfeer zijn ook de grote openhaarden en schoorstenen en het vele groen rondom het hotel. Om de sfeer van de Nationale Parken na te bootsen liet architect Antoine Grumbach sequoia’s overkomen uit de Canadese staat British Columbia.

Het idee voor het overdekt zwembad – ondergebracht in een van de zes lodges naast het hoofdgebouw – kreeg de architect toen hij eens logeerde in een houten hutje waar een jacuzzi stond. Grumbach liet nog een handtekening in Sequoia Lodge achter: bovenop een wildstromend beekje zette hij een liefdestempeltje, een geluksbrengertje voor het hotel.

Hotel Sequoia Lodge in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Het hotel heeft 1.011 kamers. De meeste kamers zijn ondergebracht in het hoofdgebouw, sommige liggen in losstaande gebouwen, de lodges. De Golden Forest Club heeft 124 kamers en suites in het hoofdgebouw en biedt exclusieve services zoals een eigen receptie, bagageservice en een privélounge in de middag.

Hotel Sequoia Lodge in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Sequoia Lodge in Disneyland Paris heeft een binnen- en buitenzwembad, een whirlpool en een fitnessruimte met sauna, gratis wifi en een binnen- en buitenspeelruimte voor kinderen. De Redwood Bar en Lounge wordt gekenmerkt door een grote stenen schoorsteen. Zowel restaurant Hunter’s Grill als Beaver Creek Tavern hebben een diner in buffetstijl.

Hotel Sequoia Lodge nu boeken
Hotels in Disneyland Paris

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen