Busch Gardens Africa Skyride

Koufront legt attractie in Busch Gardens stil

Busch Gardens Africa Skyride

Florida wordt getroffen door een ongebruikelijk koufront; in de Amerikaanse staat komt de temperatuur overdag amper boven de nul graden uit en ’s nachts vriest het langdurig.

Bovendien gaat het koufront gepaard met stevige wind. Busch Gardens in Tampa, aan de westkust van Florida, heeft al maatregelen moeten treffen door het barre weer. De Skyride – een kabelbaan die bezoekers een wijds uitzicht over het park geeft – is uit voorzorg voor de windvlagen van meer dan dertig kilometer per uur buiten bedrijf gesteld. De achtbanen bleven vooralsnog open, maar de directie van Busch Gardens houdt de weerssituatie naar eigen zeggen nauwlettend in de gaten.

{googleads right}Voorzorgsmaatregelen

Het attractie- annex dierenpark in Tampa nam nog wel andere voorzorgsmaatregelen. Zo werden planten afgedekt, verhuisden potplanten naar binnen en werden dieren die gevoelig zijn voor de kou in hun verwarmde kooien gehouden.

Net boven nul

Het is niet bekend of er ook maatregelen zijn getroffen in de parken van Disney World. Ook in Orlando kwam de temperatuur de afgelopen dagen maar net boven de nul graden uit.

2008 © TEKST EN FOTO PARKPLANET 

 

Meest bezochte parkprofielen