Artist impression Russisch paviljoen

Krijgt Epcot Russisch paviljoen?

Artist impression Russisch paviljoen

De geruchten dat Epcot toch een Russisch paviljoen krijgt, nemen toe.

In het World Showcase-gedeelte van het park presenteren landen zich met een paviljoen. Eind vorige eeuw was er al sprake van een groot Russisch paviljoen, maar door de ineenstorting van de Sovjetrepubliek gingen die plannen de ijskast in. Ingewijden zeggen echter dat het ontwerpersteam van Disney de oorspronkelijke schetsen weer tevoorschijn heeft gehaald en ze heeft vervolmaakt. Bovendien zouden er gesprekken gaande zijn met Russische geldschieters die het paviljoen moeten financieren.

{googleads right}Televisiezender

Disney heeft de marketingactiviteiten op de Russische markt uitgebreid, nu in dat land een sterke economische groei te zien is. Een nieuwe accountmanager is succesvol bezig op deze groeimarkt: er werd onlangs een overeenkomst gesloten tussen de grootste Russische publieke televisiezender en Disney-ABC voor de uitzending van Disney-films, -cartoons en -documentaires. Onderdeel van de deal zou zijn dat het Russische paviljoen in Epcot nieuw leven wordt ingeblazen, zo meldt de Amerikaanse publicist Jim Hill.

Rode Plein

Het Russische paviljoen zou een kopie moeten worden van de bekende kathedraal van Sint-Basil, aan het Rode Plein in Moskou. In het gebouw zouden twee attracties komen: de theatervoorstelling Russia – the Bells of Change, een innovatieve mix van film, poppen en live acteurs, en de darkride Ivan en de magische snoek, gebaseerd op een van de bekendste sprookjes van Rusland.

2008 © TEKST PARKPLANET • ARTIST IMPRESSION WALT DISNEY CO

 

 

Meest bezochte parkprofielen