Magic Mountain

Magic Mountain verliest wereldtitel

Magic Mountain

Magic Mountain is het record ‘meeste achtbanen ter wereld’ kwijtgeraakt aan Cedar Point in de Amerikaanse staat Ohio.

Het park in Valencia, ten noorden van Los Angeles, is bezig met de ontmanteling van Flashback, een achtbaan die nauwelijks meer in gebruik was. Cedar Point bouwde afgelopen jaar juist een achtbaan bij: het stalen gevaarte Maverick. Magic Mountain telt nu vijftien roller coasters, Cedar Point zeventien. Het park in Sandusky mag zich daarom officieel ‘Roller coaster capital of the world’ noemen.

{googleads right}Kroonjuweel

Magic Mountain heeft gezworen de wereldtitel, die het park rond de eeuwwisseling in handen kreeg, te zullen terugveroveren. Dit jaar zal dat echter zeker niet lukken: het kroonjuweel van de Amerikaanse pretparkketen Six Flags bouwt voor komend seizoen geen nieuwe achtbaan, maar heeft besloten de bestaande baan X te vernieuwen. X2 krijgt nieuwe treinen en nieuwe effecten. De investering van tien miljoen dollar moet er tevens voor zorgen dat X niet zo vaak met panne in het station blijft. De achtbanen van Magic Mountain hebben regelmatig te kampen met storingen.

Meeste loopings

Magic Mountain mag dan de titel ‘Roller coaster capital of the world’ kwijt zijn, het park heeft nog wel het record ‘meeste loopings’ op zijn naam staan. De achtbanen van Magic Mountains maken gezamenlijk 35 loopings, die van Cedar Point vijftien.

2008 © PARKPLANET • FOTO NICK HUMPHRIES

 

Meest bezochte parkprofielen