Nintendo DS

Nintendo leidt bezoekers door Magic Kingdom

Nintendo DS

Waar de meeste attractieparken de bezoekers met een papieren plattegrond het park in sturen, pakt Walt Disney World het meer futuristisch aan. De gasten krijgen een Nintendo DS mee die hen alle mooie plekjes van het Magic Kingdom laat zien.

Het gaat om een proef waaraan willekeurige bezoekers worden gevraagd mee te doen. Na achterlating van hun creditcardgegevens – om te voorkomen dat de Nintendo’s mee naar huis worden genomen – krijgen zij een apparaat mee en een korte uitleg. Vervolgens kunnen zij gaan genieten in het park.

{googleads right}Interactieve plattegrond

Op de Nintendo staat een interactieve plattegrond die steeds laat zien waar de bezoeker zich bevindt en wat de opties zijn om te gaan doen: attracties, winkeltjes, restaurants, ontmoetingen met de mascottes. Van tevoren kunnen de gasten hun favoriete attracties invoeren. De draagbare computer vertelt wanneer het een goed moment is om die attractie ook daadwerkelijk te gaan bezoeken. Het apparaat baseert zich daarbij op de actuele wachttijden. Mocht er toch gewacht moeten worden, dan biedt de DS spelletjes aan, die aangepast zijn aan de leeftijden van de personen in het gezelschap.

Magic Connection System

Afhankelijk van de uitkomsten van de proef beslist Disney of het Magic Connection System, zoals de interactieve bezoekersinformatie wordt genoemd, ook echt zal worden ingevoerd. Dan wordt ook duidelijk of gasten de Nintendo bij het park kunnen lenen of huren, of dat ze hun eigen Nintendo mee kunnen brengen en het programma ter plekke geladen zal worden. Een vergelijkbaar systeem wordt in Japan al succesvol gebruikt in musea en pretparken.

2008 © Parkplanet

 

Meest bezochte parkprofielen