Ingang van Disaster! - Foto: Parkplanet

Oude goocheltruc basis voor Disaster

Ingang van Disaster! - Foto: Parkplanet

In de nieuwe attractie Disaster in Universal Studios bij Orlando wordt een eeuwenoude goocheltruc gecombineerd met moderne technologie. Disaster is de vernieuwde versie van de populaire darkride Earthquake.

Het gegeven van Earthquake – een rit met de metro die door een aardbeving helemaal uit de hand loopt – is hetzelfde gebleven. Er is echter een nieuw verhaal aan toegevoegd en talloze nieuwe effecten. Eén daarvan is een oude goocheltruc die gecombineerd is met state-of-the-art technologie.

{googleads right}Pepper ghost

In Disaster in Universal Studios wordt grootscheeps gebruik gemaakt van Musion, een procedé verwant aan de ‘pepper ghost’, een goocheltechniek uit de negentiende eeuw. Bij de pepper ghost lijkt het of je door personen heen kunt kijken. Dit effect wordt bereikt door gebruik te maken van strategisch belichte en opgestelde poppen die weerspiegelen in een ruit. Bij Disaster zien bezoekers filmregisseur Franck Kincaid, gespeeld door Deerhunter- en Hairspary-acteur Christopher Walken, over het podium rennen, achter meubels door wandelen, tegen hen praten en discussiëren met een live acteur. Deze nieuwe verbeterde techniek – waarbij gebruik wordt gemaakt van high definition projectoren – heet Musion, genoemd naar het bedrijf dat dit procedé levert. Disaster is de eerste attractie waarbij Musion is toegepast. Eerder werd deze techniek alleen nog maar gebruikt bij shows en evenementen.

2008 © PARKPLANET • FOTO: PARKPLANET

 

 

Meest bezochte parkprofielen