Sprookjesboom souvenir

Sprookjesboom wens van directeur Efteling

De Sprookjesboom was een persoonlijke wens is van oud-directievoorzitter Ronald van der Zijl.

In mei gaat Ronald van der Zijl met de vut. Tegen een redacteur van Parkplanet vertelt hij: “In het Sprookjesbos vertellen ouders en kinderen elkaar verhalen, er wordt emotie opgeroepen. In de afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in nieuwe sprookjes. Als het aan mij ligt, zetten we die traditie voort en komt er binnenkort een Sprookjesboom bij, naar onze gelijknamige, succesvolle animatieserie”.

Oudste inwoner

De Sprookjesboom komt waarschijnlijk op het uitbreidingsterrein van het Sprookjesbos van de Efteling, op de plek van de voormalige stoomtreinremise, tegenover het sprookje Het meisje met de zwavelstokjes. De wijze boom speelt een hoofdrol als verteller in de gelijknamige 52-delige animatieserie. Als oudste inwoner van het Sprookjesbos is hij een raadgever voor sprookjesfiguren als Roodkapje, Klein Duimpje en de kabouters. De televisieserie wordt uitgezonden door de TROS en is verkrijgbaar op dvd.

2008 FOTO EN TEKST © PARKPLANET 

Meest bezochte parkprofielen