Restaurant Victoria & Albert

Walt Disney-restaurant weert kinderen

Restaurant Victoria & Albert

Victoria & Albert’s, het meest chique restaurant in Walt Disney World, houdt vanaf vorige week zijn deuren gesloten voor kinderen onder de tien jaar.

Het restaurant, dat gevestigd is in hotel Grand Floridian, is bekroond door de Amerikaanse automobilistenbond AAA. Het kreeg toch al weinig kinderen over de vloer; de manager van Victoria & Albert’s schat dat er drie keer per maand ouders met kinderen naar het restaurant kwamen. Disney wil Victoria & Albert’s een kwalitatief hoogstaand restaurant laten blijven, waar mannelijke eters verzocht worden in colbert te komen en vrouwelijke gasten een jurk of een nette broek moeten dragen.

{googleads right}Harpmuziek

Het zevengangen diner wordt begeleid door harpmuziek. Mogelijk luide, slechtgemanierde of zeurderige kinderen passen niet in de sfeer die Victoria & Albert’s wil uitdragen, vindt het management. Vandaar dat jonge kinderen voortaan de toegang tot het restaurant wordt ontzegd. Disney wijst er op dat in het hele resort nog 97 full service eetgelegenheden zijn waar kinderen wel meer dan welkom zijn.

Geen toegang

Victoria & Albert’s was niet de enige plek in Walt Disney World waar kinderen geen toegang hebben. Ook de inmiddels verdwenen dance clubs in het uitgaansgebied Pleasure Island hanteerden een minimumleeftijd.

2008 © PARKPLANET • FOTO WALT DISNEY CO.

 

 

Meest bezochte parkprofielen