dlp_badkamer.jpg

Walt krijgt postuum een Dream Suite

dlp_badkamer.jpg

Bezoekers aan Disneyland in Anaheim maken vanaf vrijdag kans op een overnachting in de Dream Suite, een nieuw appartement midden in het park dat de afgelopen maanden voor drie miljoen dollar werd verbouwd.

De Dream Suite is gehuisvest op de eerste verdieping van de darkride Pirates of the Caribbean. Die ruimte was bij de bouw van het New Orleans Square, waaraan de attractie is gelegen, halverwege de jaren zestig bedoeld als toekomstig appartement voor Walt Disney zelf.

{googleads right}Disney Gallery

Disney overleed echter voordat zijn eigen suite daadwerkelijk werd gerealiseerd. In het pand was de afgelopen jaren de Disney Gallery gehuisvest, waar tentoonstellingen over het park en de oprichter werden gehouden. Veertig jaar later komt de wens van Walt toch uit: een luxueus appartement waar werkelijk mensen overnachten.

Romatisch balkon

De Dream Suite heeft twee grote slaapkamers, twee badkamers, een zitgedeelte en een patio met uitzicht over New Orleans Square. Alle ruimtes zijn tot in het kleinste detail gedecoreerd en hebben ieder een eigen thema. Een van de badkamers heeft een glas-in-loodraam dat geïnspireerd is op de film Doornroosje. Een romantisch balkon geeft een onvergetelijk uitzicht over de Rivers of America en de avondshow Fantasmic.

Prijzenfestival

De Dream Suite is vooralsnog niet te huur, maar alleen te winnen. Elke bezoeker aan Disneyland maakt kans om te worden uitgekozen de nacht door te brengen in de suite in het kader van The Year of a Million Dreams. Dit grote prijzenfestival – met vanaf vrijdag als hoofdprijs een overnachting in Walts appartement – duurt nog tot eind 2008.

Uitzicht balkon

2008 © TEKST: PARKPLANET – FOTO’S: DISNEY

 

Meest bezochte parkprofielen