Wish Lounge

Wish Lounge In Disneyland Parijs

Wish Lounge

Sinds vijf jaar heeft Disneyland Paris een Wish Program, een programma dat de dromen waar wil maken van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Onlangs kwam daar een nieuwe Wish Lounge bij; een comfortabele kamer midden in Disneyland waar kinderen die deelnemen aan het Wish Program zich even kunnen terugtrekken uit de drukte en kunnen uitrusten.

{googleads right}Ongeneeslijke ziekte

Ieder jaar vervult de afdeling Community Relations van Disneyland Parijs in samenwerking met meer dan zestig caritatieve instellingen uit heel Europa de wensen van kinderen tussen drie en achttien jaar die aan een ongeneeslijke ziekte lijden. Dit zogenaamde Wish Program ontstond in 1992 in Walt Disney World in Florida en draait sinds vijf jaar ook in het park bij Parijs. In die vijf jaar zijn al zevenduizend dromen vervuld. Eén derde van alle kinderwensen is om het Disney-park te bezoeken. Als zo’n wens uitkomt en het kind met ouders en familie in Disneyland te gast is, blijkt dat de vele indrukken vaak erg vermoeiend zijn voor het zieke kind. Om te voorkomen dat de familie noodgedwongen helemaal terug moet naar het hotel om even uit te rusten is er nu de speciale Wish Lounge.

Aladdin

De prachtig ingerichte kamer – met comfortabele stoelen, een televisie, drankjes en de assistentie van een Disney-medewerker – is ingericht in de stijl van de tekenfilm Aladdin. De lounge heeft een zeer centrale plek gekregen, midden in Disneyland Paris: tussen de Discovery Arcade en het Plaza Gardens Restaurant, naast het Baby Care Centre en de eerstehulppost.

2008 © TEKST PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen