Egypte

Egypte in Terra Mítica wordt uitgaansgebied

Egypte

Het themagebied Egypte in Terra Mítica bij Benidorm wordt toegankelijk zonder entree te betalen. Voor de attracties die in deze themazone liggen, moeten losse kaartjes worden gekocht. Voor de rest van het park blijft een all-in toegangsbewijs beschikbaar.

Terra Mítica voert met het gratis toegankelijk maken van Egypte een nieuw uitgaansconcept in. In het gethematiseerde gebied kunnen de gasten – overdag én ’s avonds – winkelen, ontspannen, eten en drinken, zonder entree te betalen. Diverse parken hebben al zo’n entertainmentzone, zoals Disney Village bij Disneyland Parijs en City Walk bij Universal Studios in de Verenigde Staten. Ook Efteling wil een dergelijk gebied creëren, meteen na de ingang: het Uitrijk, waar ook het Efteling Theater deel van zal gaan uitmaken.

{googleads right}Entertainment

In Egypte – dat direct achter de kassa’s ligt – bevinden zich shops en restaurantjes. Terra Mítica programmeert vanaf de openingsdag (13 maart) ook entertainment, zoals grimeurs, trampolines, straattheater, vuurwerk, lasershows en waterprojecties. Het park hoopt met dit uitgaansconcept meer gasten te trekken uit de nabijgelegen badplaats Benidorm.

Los kaartje

In het Egyptisch gethematiseerde parkdeel van Terra Mítica liggen ook diverse attracties, waaronder de honderd meter hoge uitkijktoren Infinnito en de darkride El Misterio de Keops. Deze attracties zijn te bezoeken door een los kaartje te kopen.

Egypte

© 2008 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen