Bouwbord nieuwe attracties

Engelse attracties in Europa-Park

Bouwbord nieuwe attracties

Het themagebied Engeland in het Europa-Park in Rust krijgt twee nieuwe attracties, speciaal bedoeld voor kinderen.

London Bus is een typisch Engelse dubbeldekkerbus die de passagiers al draaiend tot op zeven meter hoogte brengt. De tweede nieuwe attractie heet Crazy Taxi. In een Engelse garage suizen kleine, tweepersoons taxi’s over rondcirkelende schijven rakelings langs elkaar heen. De Walt Disney Studios in Parijs openden vorig jaar een vergelijkbare attractie: Cars Race Rally. De twee nieuwe attracties, die een industrieel, Victoriaans sausje zullen krijgen, zijn ontworpen door de talentvolle Nederlandse attractieontwerper Michel den Dulk. Den Dulk ontwierp ook al Europa-Parks nieuwe attractie van 2007, de interactieve darkride Abenteuer Atlantis.

{googleads right}Bamboe Baai

Ook in het themagebied Holland opent Europa-Park een nieuwigheid: bij darkride Piraten in Batavia komt het zelfbedieningsrestaurant Bamboe Baai. Het drie verdiepingen tellende restaurant krijgt een Indonesische sfeer en serveert wokgerechten die ter plekke worden bereid. De gasten hebben uitzicht op de bootjes in de attractie. Ook bij dit restaurant liet het populaire Duitse park zich inspireren door Disneyland: in Parijs kunnen bezoekers eten in Blue Lagoon, een à la carte-restaurant in de botenattractie Pirates of the Caribbean.

Artist impression Bamboe Baai

© 2008 TEKST: PARKPLANET – ILLUSTRATIES: EUROPA-PARK 

Meest bezochte parkprofielen