Tivoli Hotel

Geen hoteltoren naast Tivoli

De glazen hoteltoren die Tivoli in Kopenhagen wilde bouwen is van de baan. Er bleek geen politieke meerderheid voor het plan van het stadspark.

Tivoli wilde aan de rand van haar park een nieuw hotel bouwen en schreef daarvoor een ontwerpwedstrijd uit. Die werd gewonnen door het gerenommeerde Britse architectenbureau van Norman Foster. Foster ontwierp een slanke toren met daaromheen lage gebouwen in een cirkelvorm. Bovenop de bijgebouwen zouden daktuinen komen, die een relatie zouden leggen met de tuinen van Tivoli. Naast een hotel zouden er appartementen in het gebouw komen. Het hotel zou geleid gaan worden door Four Seasons, een chique hotelketen. De eerste gasten waren voorzien voor 2010.

Geen meerderheid

Het hele project is echter afgeblazen omdat de meerderheid van de Kopenhaagse gemeenteraad tegen de plannen was. Zowel de liberale als de conservatieve partij keerden zich tegen het hotelplan, tot verbazing van het management van Tivoli. Volgens de directie hebben zowel collega-architecten van Foster als veel inwoners van Kopenhagen aangegeven het hotelproject te bewonderen. Het ontbreken van politieke steun heeft Tivoli echter doen besluiten niet verder te gaan met de ontwikkeling van het plan.

Tivoli Hotel

© 2008 TEKST: PARKPLANET • ARTIST IMPRESSIONS: TIVOLI GARDENS

Meest bezochte parkprofielen