Contemporary Resort

Hoteltoren naast Magic Kingdom

Contemporary Resort

Naast het Magic Kingdom in Walt Disney World is de bouw gestart van de Kingdom Tower, een vijftien verdiepingen hoge hoteltoren.

Vanaf de hoogste etages hebben de gasten een uniek uitzicht over het sprookjespark van Disney.

A-vormig hotel

De Kingdom Tower is een uitbreiding van het Contemporary Resort, het moderne A-vormige hotel dat al sinds de opening in 1971 deel uit maakt van Disney World. De nieuwe toren is op de vijfde verdieping met het Contemporary Resort verbonden door een voetgangersbrug. Het nieuwe hotel gaat 281 kamers tellen. Het concern gaat de kamers onderbrengen bij de Disney Vacation Club, het time share-programma van de pretgigant. Gasten zullen een time share kunnen kopen die hen recht geeft op jaarlijks verblijf in het hotel. Bezitters van een time share hebben voorrang op gewone gasten; pas als er kamers overblijven, zullen die worden aangeboden op de reguliere hotelmarkt.

{googleads right}Populair

Disney heeft op haar terrein verschillende time share-projecten. Voor twee projecten – Animal Kingdom Villas en Saratoga Springs Resort – worden op dit moment nog time shares verkocht, de andere zijn uitverkocht. Analisten geven in de lokale krant Orlando Sentinel aan dat het Disney-concern geen haast zal maken met de verkoop van time shares voor de Kingdom Tower om de verkoopinspanningen voor Animal Kingdom Villas en Saratoga Springs Resort niet te dwarsbomen. Bovendien verwacht men dat de time shares voor de Kingdom Tower snel verkocht zullen zijn. Het complex zal populair zijn, want het ligt vlakbij het Magic Kingdom, het bestbezochte pretpark ter wereld, en heeft een station van de monorail voor de deur. De bouw van de 110 miljoen dollar kostende toren is inmiddels gestart. Naar verwachting wordt het complex in het najaar van 2009 geopend.

Projecten

Time shares zijn populair in de Verenigde Staten en Disney speelt daar met de Vacation Club alert op in. Het concern heeft diverse time share-complexen, ook buiten de parken, in Vero Beach (Florida) en Hilton Head (South Carolina). Recentelijk is gestart met de bouw van het eerste time share-project bij Disneyland in Californië.

Bouw Kingdom Tower

2008 © TEKST: PARKPLANET – FOTO’S: C.A. MULLER EN MISTA GARGOYLE (BOUWFOTO)

 

Meest bezochte parkprofielen