Artist impression Toverhuis

Interactief Toverhuis voor Toverland

Artist impression Toverhuis

Toverland in Sevenum krijgt een nieuw Toverhuis waarin kinderen zelf allerlei magische effecten in gang kunnen zetten.

Het Toverhuis komt te staan in het Land van Toos, het oudste overdekte gedeelte van Toverland, dat geopend werd in 2001. Het magische huis, dat bedoeld is voor kinderen van acht tot twaalf jaar, staat tussen de Junior Achtbaan en snelheidsmolen Teacups in.

{googleads right}Borrelende potten

Met behulp van een toverstaf kunnen de bezoekers van het Toverhuis zelf allerlei effecten genereren, zoals draaiende wijzers op een wekker, een bewegend bed, borrelende potten en kristallen en het klapperen van een toverkist. Ook van buiten is het huis ‘behekst’: de gordijnen gaan open en dicht, een kat verschijnt en een spin kruipt plotsklaps naar beneden. In het huis lopen de jonge gasten achtereenvolgens door de garderobe, de slaapkamer, de keuken, de woonkamer en de tuin, waar zelfs een landingsbaan voor heksen is aangelegd. Als de toverstaf op de juiste manier wordt gebruikt, verschijnt een heks, die vervolgens met een scheetje haar rok laat opwaaien.

Medio april

De effecten in het Toverhuis zijn afkomstig van de Venlose firma Lagotronics, die het concept met de toverstaf speciaal voor Toverland heeft doorontwikkeld. Met enkele speciale aanpassingen is het mogelijk om de bestaande techniek – die onder meer gebruikt is in de attractie Abenteuer Atlantis in het Duitse Europa Park – op deze wijze in Toverland te gebruiken. Het Toverhuis opent naar verwachting medio april.

Artist impression Toverhuis

2008 © TEKST: PARKPLANET – ARTIST IMPRESSIONS: TOVERLAND

 

Meest bezochte parkprofielen