Sprookjesboek 'Hoeveel kabouters?'

Nieuwe sprookjesboeken

Sprookjesboek 'Hoeveel kabouters?'

De Sprookjesbosbewoners uit de Efteling hebben naast een animatieserie op televisie sinds kort ook eigen sprookjesboeken.

De Vlaamse kinderboekenuitgeverij Clavis komt met boekjes op de markt waarin de Sprookjesfiguren de hoofdrollen spelen en die speciaal geschikt zijn voor peuters en kleuters vanaf twee jaar. De eerste vier titels zijn inmiddels in druk: Draak is boos!, Hoeveel kabouters?, Holle Bolle Gijs is dik! en Zo rood als Roodkapje. Het zijn stevige kartonboekjes die gaan over elementaire zaken als kleuren, tellen, tegenstellingen en emoties. Met de nieuwe Eftelingboekjes wordt de taalontwikkeling van de peuter op een speelse manier gestimuleerd, stelt de uitgever. In totaal moeten er de komende jaren 36 boekjes verschijnen. De sprookjesboeken zijn te koop in de boekhandels in Nederland en Vlaanderen en in de souvenirwinkels van de Efteling.

{googleads right}Standaardwerk

Het is de niet de eerste keer dat er sprookjesboeken verschijnen rondom de figuren van de Efteling. Eerder al bewerkte Martine Bijl de sprookjes van de gebroeders Grimm en Hans Christian Andersen voor het standaardwerk Sprookjes van de Efteling, met tekeningen van Anton Pieck. Eind jaren tachtig bracht uitgeverij Niop uit Heerlen een reeks van vijf boekjes uit met Eftelingsprookjes. De bedoeling was dat er nog een tweede reeks van vijf het licht zou zien, maar die boekjes zijn nooit verschenen.

Sprookjesboek 'Holle Bolle Gijs is dik!'

2008 © PARKPLANET 

Meest bezochte parkprofielen