Shamu

Oproep: Boycot Budweiser

Shamu

Onderzoeker Paul Spong is een actie gestart om de orka Corky vrij te krijgen uit SeaWorld in San Diego.

Een onderdeel van de protestactie is een oproep om geen Budweiser-bier meer te drinken. Budweiser wordt gebrouwen door Anheuser-Busch, het bedrijf dat ook eigenaar is van SeaWorld.

{googleads right}Corky

Spong roept Amerikanen op geen ‘Bud’ meer te kopen totdat Corky vrij is. Onder de naam Shamu voert Corky dagelijks shows op in SeaWorld. De orka werd in 1969 gevangen. Volgens SeaWorld is Corky gezond en leidt ze een goed leven. “Ze is helemaal aangepast aan haar omgeving en ze kan uitstekend omgaan met de andere orka’s, waaronder enkele in SeaWorld geboren jongen”. De actie van Paul Spong om Corky vrij te krijgen wordt gesteund door diverse bekende artiesten, onder wie Placido Domingo en hiphop-artiest 50 Cent.

Lolita

Gelijktijdig loopt er ook een actie om orka Lolita los te krijgen uit het Miami Seaquarium. In tegenstelling tot Corky leeft Lolita in een betrekkelijk klein aquarium met alleen dolfijnen als gezelschap.

2008 © PARKPLANET

 

Meest bezochte parkprofielen