Taart

Schwarzwälder taart vestigt wereldrecord

Taart

Een drieduizend kilo zware, originele Schwarzwälder Kirschtorte die gebakken werd in Europa-Park is uitgeroepen tot grootste taart ter wereld.

De reusachtige taart is opgenomen in het Guinness Book of Records, zo werd deze week bekend.

{googleads right}Tien meter

De taart, al in 2006 gemaakt door een bakker uit het Duitse Neuenburg, had een doorsnee van tien meter en was bereid met zevenhonderd liter slagroom, 5600 eieren, 110 liter Kirschwasser-likeur en ruim achthonderd kilo kersen. De taart paste niet in een normale oven en werd om die reden gebakken in de ijshal van Europa-Park. Vanwege de koele omgeving bleef de Schwarzwälder taart daar ook staan, totdat het baksel in zestienduizend porties verdeeld werd en uitgereikt aan de gasten van het park.

© 2008 TEKST: PARKPLANET 

Meest bezochte parkprofielen