Piratenfahrt nach Cartagena

Spijt van dumpen puin

Piratenfahrt nach Cartagena

Phantasialand in Brühl heeft officieel laten weten spijt te hebben van de puinstortingen in en bij het meer van het park.

Buurtbewoners en lokale natuurorganisaties hadden geprotesteerd tegen het lozen van afval in en langs het meer, waaraan tot voor kort de sprookjesstraat van Phantasialand lag. De sprookjes zijn inmiddels afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe attractie in de toekomst. Hout en steen van de sprookjeshuizen was door de sloper gestort in en bij het kleine meer, zo was te zien op beelden gemaakt door buren van het park. Dat leverde heftige reacties op.

{googleads right}Verstevigen

Volgens een woordvoerder van het Duitse park was inderdaad bouwmateriaal gebruikt om de oevers en de ondergrond van de wandelroute langs het meer te verstevigen. Er vielen telkens gaten in dat pad, omdat de grond er instabiel is. De plaats waar nu Phantasialand gevestigd is was vroeger een wingebied van bruinkool. Dat zou volgens de woordvoerder de reden kunnen zijn van de instabiele grond. Inmiddels heeft de aannemer het puin verwijderd en afgevoerd. Volgens de woordvoerder is er geen gevaar geweest voor de volksgezondheid, zoals verondersteld werd door de klagende buren, omdat er geen directe verbinding was tussen het afval en het grondwater. Het park heeft excuses aangeboden aan de bezwaarmakers.

Boottocht

Op het kleine meer in Phantasialand was jarenlang de botenattractie Piratenfahrt nach Cartagena (foto) gevestigd, later omgedoopt in Wikinger Bootsfahrt. De laatste jaren kon men het meer op met vrolijk gedecoreerde waterfietsen. Langs de oever stonden kleine huisjes met daarin sprookjestaferelen. Al deze attracties zijn inmiddels gesloten en afgebroken. Het meer is afgezet voor bezoekers.

© 2008 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen