Bart de Boer

Bart de Boer nieuwe directievoorzitter Efteling

Bart de Boer

Bart de Boer wordt de nieuwe directievoorzitter van de Efteling.

De algemeen directeur van Eindhoven Airport neemt per 1 juni het stokje over van Ronald van der Zijl, die met pensioen gaat.

Amateur-kok

Bart de Boer was na zijn doctoraal bedrijfskunde werkzaam bij Koninklijke Ahold, Vendorado, Esselte Abonnee TV, Pay-TV Nederland en Grandorado in functies variërend van supermarkt bedrijfsleider tot commercieel directeur. In 2000 werd hij benoemd tot algemeen directeur van Eindhoven Airport, de regionale Brabantse luchthaven die de laatste jaren een spectaculaire groei heeft doorgemaakt van 350.000 passagiers in 2000 tot meer dan 1,5 miljoen in 2007. De Boer is geboren in 1951, getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is een fervent amateur-fotograaf en -kok en beschikt over een vliegbrevet. Efteling zal de komende jaren onder zijn leiding een traject ingaan van verdere groei, diversificatie (waaronder media-activiteiten) en samenwerkings-verbanden en acquisities.

{googleads right}Jaarrond exploitatie

Bart de Boer volgt Ronald van der Zijl op. Van der Zijl trad in 1997 aan als directievoorzitter van de Efteling. In de afgelopen elf jaar heeft hij vooral gewerkt aan de jaarrond exploitatie van het recreatiepark in Kaatsheuvel. De ingevoerde winteropenstelling (WinterEfteling) vond nationaal en internationaal navolging. Door het investeringsbeleid is het aantal bezoekers en de omzet van de Efteling fors gegroeid: het park ontving in 2007 3.240.000 bezoekers en de omzet zal boven de honderd miljoen euro uitkomen. Van der Zijl neemt eind mei afscheid, maar is verheugd dat voor zijn pensionering de eerste steen van de nieuwe verblijfsaccommodatie met duizend bedden nog gelegd gaat worden.

Vier directeuren

De directie van de Efteling bestaat met het aantreden van De Boer uit vier leden. Olaf Vugts is de tweede statutaire directeur, verantwoordelijk voor Marketing en Development, Daan van Baarsen is directeur Financiën en Fons Jurgens is directeur Exploitatie.

© 2008 PARKPLANET 

Meest bezochte parkprofielen