Callcenter

Callcenter krijgt een 9

Callcenter

Het callcenter van de Efteling krijgt de beoordeling ‘zeer goed’ in een test onder grote Nederlandse bedrijven.

De telefooncentrale van het park eindigde op de elfde plaats, van de zeventig onderzocht ondernemingen.

Tevreden

Het callcenter van de Efteling (0900-0161) scoort in de test die door het AD werd georganiseerd honderd procent op het goed beantwoorden van vragen. Voor klantvriendelijkheid behaalt het park een score van tachtig procent. Bij de gemiddelde wachttijd scoort Efteling een voldoende: doorsnee duurt het 61 seconden voor de telefoon door een parkmedewerker wordt beantwoord. Het testteam stelt dat wachttijden tot zestig seconden door de consument geaccepteerd worden, maar dat opnemen binnen dertig seconden beter is. Voor de test werd elk bedrijf tien keer benaderd. Het callcenter van de Efteling, dat ook de reserveringen voor de musical in het Efteling Theater verzorgt, kreeg als rapportcijfer een 9.

{googleads right}Alternatief nummer

In de top tien van de test staan bedrijven als Van de Valk (2), Postbank (6), politie (9) en VGZ (10). Ziektekostenverzekeraar Zilveren Kruis Achmea werd eerste, met een rapportcijfer van 9,9. Onderaan eindigde de Kamer van Koophandel, met een 4,7.

Telefoongesprek 

De Efteling vraagt voor een telefoongesprek met het callcenter 25 cent per minuut. Daarmee zit het park aan de hoge kant in de test. Veel bedrijven staan hun klanten gratis te woord of vragen slechts lokaal tarief, maar er zijn ook ondernemingen die vijftig of zelfs zeventig cent per minuut durven te vragen. De site Vraagalex.nl geeft van veel bedrijven een alternatief telefoonnummer aan voor informatie. Voor het Kaatsheuvelse park meldt de website dat consumenten naast 0900-0161 ook het reguliere nummer 0416-288111 kunnen bellen.

© 2008 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen