Wieneke Remmers wordt geïnterviewd

Cast-presentatie Salzburg succesvol

Wieneke Remmers wordt geïnterviewd

In het bijzijn van de top van de Nederlandse en Vlaamse mediawereld is afgelopen week in het Oostenrijkse Salzburg de cast gepresenteerd van The Sound of Music.

Deze musical zal vanaf 17 september te zien zijn in het Efteling Theater.

Von Trapp

The Sound of Music vertelt het verhaal van Maria Rainier die wil intreden in een klooster maar door moeder-overste naar het huis van kapitein Von Trapp wordt gestuurd. Daar wordt ze gouvernante van zeven kinderen en brengt ze met muziek en dans weer plezier in huize Von Trapp. Tijdens een tweedaagse presentatie kon de Nederlandse en Vlaamse pers kennismaken met de cast van de musical. Van De Telegraaf tot aan het AD, van Metro tot Spits, van Veronica Magazine tot aan ANWB Kampioen, van Margriet tot aan Viva, de crème de la crème van de Nederlandse bladen was aanwezig. Daarnaast waren alle nationale persbureaus vertegenwoordigd, waren er televisieploegen van RTL Boulevard en Shownieuws en reisden er journalisten mee van de Vlaamse kranten Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws.

{googleads right}Gouvernante

In de besneeuwde bergen bij Salzburg – waar een groot deel van de wereldberoemde film The Sound of Music met in de hoofdrol Julie Andrews werd opgenomen – konden de journalisten voor het eerst kennismaken met de cast van deze nieuwe Nederlandse musical, die wordt geproduceerd door V&V Entertainment en Efteling Theaterproducties. De belangrijkste rol is voor Wieneke Remmers; zij speelt novice Maria die gouvernante wordt. De andere hoofdrollen zijn voor Rein Kolpa als kapitein Von Trapp, Anouk Maas als oudste dochter Liesl en Steven Colombeen in de rol van de jonge postbode Rolf. Koen Crucke speelt oom Max, een vriend van de familie en Ellis van Laarhoven, de barones die verloofd is met de kapitein. Jackie van Oppen wordt moeder-overste van het nonnenklooster.

Investering

The Sound of Music wordt de grootste productie die ooit op het toneel van het theater van de Efteling heeft gestaan. De totale investering bedraagt 2,5 miljoen euro. De musical is de eerste ‘open eind-voorstelling’ die in het theater geprogrammeerd wordt: de voorstelling heeft geen vooraf vastgestelde einddatum, maar loopt zolang er interesse voor is.

De cast proost op het succes van The Sound of Music 
De cast proost op het succes van The Sound of Music

De cast in Mirabell Gartens
De cast-leden (met links Wieneke Remmers en in
het midden Rein Kolpa) doen een ‘Do Re Mi-sprongetje’
voor de televisiecamera’s

Koen Crucke (links) en Steven Colombeen
Koen Crucke (links) speelt oom Max en Steven Colombeen
is de jonge postbode Rolf

De hoofdrolspelers in The Sound of Music
De hoofdrolspelers in The Sound of Music: v.l.n.r. Wieneke
Remmers (Maria), Rein Kolpa (kapitein Von Trapp), Ellis
van Laarhoven (de barones) en Anouk Maas (Liesl)


2008 © TEKST EN FOTO’S: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen