Disney Cinema Parade

Cinema Parade stopt

Disney Cinema Parade

Op 31 maart zal voor het laatst de Disney Cinema Parade door de Walt Disney Studios in Parijs trekken. Voorlopig zal er geen opvolger zijn voor de filmparade.

Disney Cinema Parade beleefde zijn première op 1 juni 2002. De parade rond het thema Lights! Camera! Action! werd ontworpen door de Belgische designstudio Dragone, die zijn sporen had verdiend voor Cirque du Soleil. Thema door de hele parade heen is het totale filmproces, van het eerste idee tot het definitieve script, van de hectische filmopnames tot aan de langverwachte première. Verschillende wagens uit de parade zullen worden opgeslagen voor eventueel toekomstig gebruik, bijvoorbeeld voor een fotolocatie met de Disney-karakters.

{googleads right}Opvolger

Pas in het voorjaar van 2009 wordt er een opvolger verwacht voor de Disney Cinema Parade. Naar verwachting komt dan de Disney’s Stars and Motor Cars Parade uit de Hollywood Studios in Florida naar Parijs. Tot die tijd bieden de Walt Disney Studios toch voldoende entertainment, zoals de nieuwe High School Musical-show op het toneel op het Place des Stars.

Disney Cinema Parade Pinokkio

Disney Cinema Parade

Disney Cinema Parade Toy Story

© 2008 TEKST EN FOTO’S: PARKPLANET

 

Meest bezochte parkprofielen