Les Animaux du Futur

Dieren van de toekomst zien

Les Animaux du Futur

In de nieuwe attractie Les Animaux du Futur ontmoeten bezoekers van Futuropscope in Poitiers de dieren van de toekomst.

Tijdens deze ‘interactieve safari’ stappen gasten in vierpersoons voertuigen. Op hun rit krijgen zij een compleet nieuw ontwikkelde verrekijker mee. Als zij daar doorheen kijken, zien ze een biotoop met in 3D dieren zoals die kunnen leven over vijf miljoen, honderd miljoen of zelfs tweehonderd miljoen jaar.

{googleads right}Filmtechniek

Een speciale camera in de verrekijker projecteert het dier in het landschap. Het hele tafereel reageert op de bewegingen van de gast. Bovendien kan de bezoeker door middel van een armband met sensoren voelen welke bewegingen het dier maakt. Deze interactieve filmtechniek wordt voor het eerst toegepast in een attractiepark.

Halve cirkel

Voor Les Animaux du Futur ontwierp architect Denis Laming een nieuw theater, in de vorm van een halve cirkel. Hij liet zich bij zijn ontwerp voor Futuroscope inspireren door de Ark van Noach. De dieren die figureren in de nieuwe filmbeleving zijn getekend op grond van Engelse onderzoeksgegevens. Eén van de dieren is een Tortunosaurus, die over honderd miljoen jaar het grootste beest op onze planeet zou kunnen zijn, met een hoogte van zeven meter. De dieren van de toekomst worden weergegeven in hun natuurlijke leefomgevingen, zoals in de steppe, het moeras, het oerwoud en op de zeebodem.

Les Animaux du Futur

Les Animaux du Futur


© 2008 TEKST: PARKPLANET

© ARTIST IMPRESSIONS: F. JUILLE – THE FUTURE IS WILD LIMITED/PICTURAL CHARTS EDUCATIONAL TRUST/STUDIO LUDO/ARTEFACTO/GETTY IMAGES

Meest bezochte parkprofielen