Fastpasses

Disney worstelt met valse FastPasses

Fastpasses

Disneyland in Anaheim heeft te kampen met valse FastPasses.

De kaartjes waarmee bezoekers een plaatsje in een attractie kunnen reserveren en de wachtrij grotendeels kunnen omzeilen, worden thuis nagemaakt en zijn te koop op de veilingsite E-Bay.

{googleads right}Nagemaakt

Pakjes professioneel nagemaakte FastPasses worden regelmatig via internet aangeboden voor prijzen die oplopen tot vijfhonderd dollar. Het gaat om de zogenaamde Admission Re-entry FastPasses, die geen datum hebben en te gebruiken zijn voor alle attracties met een FastPass-systeem. Het probleem doet zich alleen voor in Disneyland in Californië, omdat de FastPasses in de parken in Florida beschikken over een kleine barcode waarmee de echtheid kan worden gecontroleerd. De FastPass-machines in Anaheim zullen op termijn ook worden aangepast en overgaan op het barcodesysteem. Tot die tijd heeft het personeel de instructie gekregen om aan de kartelrand aan de bovenkant van het kaartje te voelen. Op die manier kan de echtheid van het ticket alsnog worden vastgesteld, omdat de valse FastPasses keurig zijn afgesneden en de originele kaartjes een perforatierandje hebben. 


2008 © PARKPLANET – FOTO: TENY JR

 

 

Meest bezochte parkprofielen