Efteling Theater

Efteling krijgt meerdere theaters

Efteling Theater

Efteling bouwt meerdere theaters in het park, ter compensatie van het grote Efteling Theater dat los van het attractiepark komt te staan.

Vanaf 17 september staat in het Efteling Theater bij de ingang van het park The Sound of Music op de planken. Deze musical is een zogenaamde ‘open eind’-productie, die geen vooraf vastgestelde einddatum heeft en doorloopt zolang er interesse van het publiek is. Het is voor het eerst dat de producenten Efteling Theaterproducties en V&V Entertainment een ‘open eind’-voorstelling in het Efteling Theater programmeren. Het theater in Kaatsheuvel wordt daarmee de derde ‘open eind’-faciliteit in Nederland, naast het Fortis Theater in Scheveningen (Tarzan) en het Beatrix Theater in Utrecht (Dirty Dancing), en komt los van het park te staan.

{googleads right}Overkappen

The Sound of Music heeft de première midden in het parkseizoen en kan door de ‘open eind’-constructie ook doorlopen tot ver in het seizoen 2009. Parkbezoekers kunnen daardoor geen gebruik meer maken van het Efteling Theater. Om dat verlies te compenseren gaat de Efteling (kleinere) theaters in het park bouwen. Entertainment-manager Jeroen Zwartjes van de Efteling vertelt tegen Parkplanet dat in 2009 het eerste nieuwe theater wordt geopend: in het Anderrijk, tussen het Spookslot en wildwaterbaan Piraña. Later staat ook een nieuw theater in het Ruigrijk gepland en er wordt overwogen het bestaande Sprookjesbostheater te overkappen, waardoor het weersonafhankelijk wordt. Mocht het Efteling Theater in de drukke zomermaanden niet gebruikt worden voor een musicalproductie, dan blijft de mogelijkheid bestaan om de zaal voor parkbezoekers open te stellen.
The Sound of Music is de grootste productie die Efteling en V&V ooit gemaakt hebben en gaat 2,5 miljoen euro kosten.

Sprookjesboom

Er zijn meer plannen voor 2009: er worden dat jaar twee nieuwe sprookjes aan het Sprookjesbos toegevoegd, waaronder de Sprookjesboom. De oude en wijze Sprookjesboom speelt een grote rol in de gelijknamige animatieserie en krijgt een eigen plek in het bos van de Efteling.

© 2008 TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen