De vliegende fakir

Fakir doet dagje Keukenhof

De vliegende fakir

De fakir uit de Efteling brengt binnenkort een bezoekje aan de Keukenhof in Lisse.

De oosterse wonderman heeft zijn uitstapje te danken aan zijn vijftigjarige jubileum: in 1958 vloog de fakir voor het eerst in Kaatsheuvel van het gele naar het rode tulpenveld en weer terug. De datum van het dagje uit naar de Keukenhof moet nog vastgesteld worden.

{googleads right}Efteling-tulp

Eveneens ter ere van het fakirjubileum is er een nieuwe tulp onthuld die de naam ‘Efteling’ heeft meegekregen. De witte tulp met paarse rand groeit en bloeit exclusief in het Brabantse attractiepark.

Expositie

Rondom het jubileum wordt een tijdelijke expositie van het Efteling Museum ingericht. Er zijn foto’s en anekdotes van de bouw van het sprookje in de Efteling, maar ook het magisch fenomeen fakir zal worden toegelicht. 

2008 © PARKPLANET – FOTO: MONIQUE HOFLAND

Meest bezochte parkprofielen