Gezonder eten

Gezonder voedsel na protesten

Gezonder eten

Vispasteitjes, Thaise curry en pasta moeten de hamburgers en frietjes in veel van de restaurants van Alton Towers vervangen.

Het grootste pretpark van Groot-Brittannië was onder vuur komen te liggen van actiegroepen die strijden voor gezonder voedsel voor de jeugd. De groeperingen hadden kritiek op Alton Towers en andere parken in Engeland voor de ongezonde menu’s die aan de gasten worden aangeboden. 

{googleads right}Gezonde sandwiches

Om aan de klachten tegemoet te komen opende Alton Towers niet alleen het ‘gezondere’ restaurant Rita’s Chicken & Ribs, het park heeft ook een expert op het gebied van voeding in de arm genomen. Zij gaat nieuwe gerechten als vispasteitjes, curry en pasta ontwikkelen, die vanaf Pasen in de restaurants verkocht gaan worden. Daarnaast zal er meer fruit op het menu staan, komen er gezonde sandwiches en worden er caloriearme snacks zoals worteltjes verkocht. Volgens het park is het niet de bedoeling de gasten een lekkere maaltijd te ontzeggen – ze zijn immers een dagje uit; hamburgers en friet blijven nog steeds te koop – maar wil men de keus voor gezond eten gemakkelijker maken en het assortiment groter.

Gezonde snacks

De moedermaatschappij van Alton Towers, Merlin Entertainments, heeft besloten dat ook de andere parken uit de groep met gezondere menu’s gaan komen. Het gaat onder meer om de Britse collega-parken Thorpe Park en Chessington World of Adventure, om de Legoland-parken, Heide-Park in Duitsland en Gardaland in Italië.

Groter assortiment

Andere grote parken als Efteling en Disneyland Parijs voerden al eerder een groter assortiment met gezonde snacks en menu’s in.

2008 © PARKPLANET 

Meest bezochte parkprofielen