EP Arthur buiten 15pers

Holland, Königreich der Minimoys, Oostenrijk

Europa-Park is onderverdeeld in negentien themalanden. Ga mee naar Nederland, Koninkrijk van de Minimoys, Grimm's Märchenwald en Oostenrijk.

Elk themagebied in Europa-Park is een land; er zijn zestien Europese landen en drie fantasielanden. Parkplanet zet van elk land de belangrijkste attracties en shows op een rijtje. Op deze pagina Nederland, Koninkrijk van de Minimoys, Grimm’s Märchenwald en Oostenrijk.

HOLLAND

Holland is voor ons heel herkenbaar: in ons eigen land voeren typische symbolen als klok- en halsgevels, tulpen en een windmolen de boventoon.

Piraten in Batavia in het Europa-Park

Piraten in Batavia

Een spectaculaire boottocht door de Indonesische jungle waar piraten de boten van de Verenigde Oost-Indische Compagnie overvallen. Die schepen zaten vol dure handelswaar als kruiden, specerijen, zijde en porselein en waren daarom een geliefde prooi voor zeerovers. Piratenhoofdman Bartholomeus van Robbemond wil de Vuurtijger in bezit krijgen, de mysterieuze dolk van Batavia. De legende zegt dat wie de dolk bezit onsterfelijk is.

Informatie: Spannende attractie voor het hele gezin – Overdekte attractie

Roter Baron

In deze draaimolen kunnen kinderen hun eigen kleine vliegtuigje besturen.

Informatie: Attractie voor kinderen – Maximale lengte om mee te mogen: 1,40 meter – Minimale leeftijd: 4 jaar – Maximale leeftijd: 10 jaar – Openluchtattractie

Koffiekopjes - Foto: (c) Parkplanet

Koffiekopjes

Een wervelende rit in een snelle draaimolen bestaande uit in Delfts blauw geschilderde koffiekopjes.

Informatie: Spannende attractie voor het hele gezin – Minimale lengte om mee te mogen: 1,00 meter – Minimale leeftijd: 4 jaar – Overdekte attractie

Mini-Scooter

Kleine scooterautootjes speciaal voor de jongste kinderen.

Informatie: Attractie voor kinderen – Maximale lengte om mee te mogen: 1,40 meter – Minimale leeftijd: 3 jaar – Openluchtattractie

Ballenbad

Lekker rollebollen tussen honderdduizend gekleurde ballen.

Informatie: Attractie voor kinderen – Maximale lengte: 1,20 meter – Overdekte attractie

Luchtkussenhuis

Springen op een megaluchtkussen van dertig vierkante meter.

Informatie: Attractie voor kinderen – Maximale lengte: 1,20 meter – Overdekte attractie

Kindermusical

In het kindertheater wordt elk jaar een andere sprookjesmusical speciaal voor kinderen opgevoerd.

Informatie: Show voor kinderen – Duur: 25 minuten – Overdekte attractie – Raadpleeg de borden bij het theater voor de aanvangstijden of neem bij de ingang een gratis showbrochure mee

Draaimolen Peter Pan 

Peter Pan

Snelle draaimolen met dobberende bootjes op een golvende zee.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Minimale lengte om mee te mogen: 1,00 meter – Minimale leeftijd: 4 jaar – Openluchtattractie

HET KONINKRIJK VAN DE MINIMOYS

Het Koninkrijk van de Minimoys (Königreich der Minimoys) is een volledig overdekt themagebied. In de enorme hal is de fantasierijke leefwereld nagebouwd van de Minimoys, de kleine, sprookjesachtige wezentjes uit de Franse animatiefilm Arthur et les Minimoys.

Arthur - Foto: Europa-Park

Arthur

Vlieg met een hangende achtbaan over het lieflijke dorpje van de Minimoys, door de bonte Paradise Alley en langs grashalmen zo groot als wolkenkrabbers, lieveheersbeestjes met het formaat van een helikopter, kolossale kikkers en reusachtige rupsen.

Informatie: Spannende attractie voor het hele gezin – Minimale lengte om mee te mogen: 1 meter – Minimale leeftijd: 4 jaar – Overdekte attractie

Free Fall Tower - Foto: Europa-Park

Free Fall Tower

Bekijk de wonderlijke wereld van de Minimoys vanaf tien meter hoogte. Stap in een stoeltje en laat je langs de groene stengel van een knalrode klaproos omhoog en omlaag glijden.

Informatie: Attractie speciaal voor kinderen – Minimale lengte om mee te mogen: 1 meter – Minimale leeftijd: 4 jaar – Overdekte attractie

Mül-Mül Karussell - Foto: Europa-Park

Mül-Mül Karussell

De Mül-Mül Karussell is een draaimolen met springende motten. De ronddraaiende witte diertjes springen met hun gasten omhoog en omlaag.

Informatie: Attractie speciaal voor kinderen – Minimale lengte om mee te mogen: 90 centimeter – Overdekte attractie

Wurzelrutschen

Twee wortelglijbanen van elf en dertien meter hoog voeren door de stam van een gigantische boom en door de bek van een rups.

Informatie: Attractie speciaal voor kinderen – Overdekte attractie

GRIMM’S MÄRCHENWALD

De geliefde sprookjes van de gebroeders Jacob en Wilhelm Grimm hebben een plaatsje gekregen in het Märchenwald van Europa-Park.

Hans en Grietje in het sprookjesbos van Europa-Park - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet

Sprookjesbos

Langs een lommerrijke laan aan de oever van het meer heeft Doornroosje haar slot, de heks van Hans en Grietje een snoephuisje en schudt Vrouw Holle haar kussen uit. Ook De wolf en de zeven geitjes, Assepoester, Raponsje en Ezeltje Strek je, Tafeltje Dek je worden in het bosrijke gebied uitgebeeld. In de interactieve bibliotheek van de gebroeders Grimm gaan de sprookjesvertellers op zoek naar een nieuwe tovenaar die zich in het publiek moet bevinden. Een sprookjesgalerij maakt het Märchenwald compleet.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Gedeeltelijk overdekte attractie

Wichtelhausen

Gezeten in kleine olifantjes en kangoeroes maken kinderen een ontdekkingstochtje door de wereld van de dwergen

Informatie: Attractie voor kinderen – Maximale lengte: 1,30 meter – Openluchtattractie

OOSTENRIJK 

In één van de oudste gedeeltes van het park – met een 10.500 vierkante meter groot meer omzoomd door statige bomen en groene grasvelden – ervaren de bezoekers de traditionele sfeer van het gemoedelijke Oostenrijk. 

Wildwaterbaan - Foto: (c) Parkplanet

Tiroler Wildwasserbahn

Hoge hellingen gevolgd door steile afdalingen; in een boomstam maken bezoekers een natte tocht over berg en dal.

Informatie: Spannende attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,00 meter – Minimale leeftijd: 4 jaar – Openluchtattractie

Alpenexpress Enzian

Elektrisch aangedreven achtbaan die geen hoge hellingen nodig heeft om snelheid te maken. Racet door een diamantenwereld die ook te voet te ontdekken is.

Informatie: Spannende attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,00 meter – Minimale leeftijd: 4 jaar – Openluchtattractie 

Josefina’s kaiserliche Zauberreise

Rustige rondvaart langs de paleistuin van keizerin Josefina, langs waterspuwers en fonteinen en midden door een bijzondere rozenboog. Josefina presenteert zich tijdens de reis op verschillende momenten in haar leven. De brutale Yomis vergezellen de gasten en halen overal hun ondeugende streken uit. De Yomis zijn ook te zien in de attractie Zauberwelt der Diamanten.

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Openluchtattractie maar met overdekte boten

Donau Dampfer

Een rondvaart over het grote meer langs de paleistuin van keizerin Josefina. De passagiers varen langs speelse waterfiguren. De reis wordt begeleid door een wals die speciaal voor het Oostenrijkse themagebied gecomponeerd is. Vanaf de boot Franz Josef I is op gezette tijden de fonteinenshow Weense Waterwals te zien, met 54 fonteinen, waarvan sommige veertig meter hoog zijn.

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Openluchtattractie maar met overdekte boot

Wellenflieger - Foto: (c) Parkplanet

Silvretta Nova Wellenflieger

Grote zweefmolen genoemd naar het beroemde wintersportgebied bij St.-Gallenkirch.

Informatie: Spannende attractie – Openluchtattractie 

Waterspeelplaats

Natte waterspeeltoestellen naast eetgelegenheid Adventure Food Station.

Informatie: Attractie voor kinderen – Maximum leeftijd: 12 jaar – Openluchtattractie

Verder reizen

Reis mee verder Europa-Park door: er zijn zestien Europese landen en drie fantasielanden.
Naar Duitsland, Italië, Frankrijk en Griekenland
Naar Zwitserland, Ierland, Engeland en Rusland
Naar Spanje, Portugal, Scandinavië en IJsland

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen