Piccolo Charles

Hoofdrol voor piccolo

Piccolo Charles

Charles, de piccolo van het Hollywood Tower Hotel, is de hoofdpersoon in de reclamecampagne die Walt Disney Studios is gestart voor de nieuwe Twilight Zone Tower of Terror.

De Tower of Terror is een dertien verdiepingen hoog hotel waar ooit de bliksem is ingeslagen en waar nu vreemde dingen gebeuren met de lift. In de openingscampagne die Disney Europawijd heeft gelanceerd, vertelt de hologige, sinistere piccolo Charles hoe het vreselijke drama zich heeft voltrokken. Volgens de bellboy was er in het chique hotel een galafeest en vermaakten de gasten zich uitstekend, zich niet bewust van het noodweer dat zich buiten voltrok. Charles vertelt dat bij het Hollywood Tower Hotel het angstaanjagende geluid van een hevig onweer hoorbaar was en dat er een ijselijk gegil uit de lift kwam. Nadat hij poolshoogte had genomen bleek dat door een blikseminslag de kabel van de lift gebroken was. Zowel de liftkooi als de vijf hotelgasten die in de lift verbleven waren op onverklaarbare wijze verdwenen. De piccolo heeft het hele hotel doorzocht, maar kon de ongelukkige gasten niet meer vinden, zo gaat het verhaal rond de Tower of Terror.

Blikseminslag

Bezoekers van de Walt Disney Studios bij Parijs kunnen sinds kort zelf in de lift van het hotel plaatsnemen en maken dan een ijzingwekkende val mee van dertien verdiepingen. De capaciteit van één lift is 21 passagiers. In totaal zijn er zes liften, verdeeld over drie liftschachten. Onderweg naar boven zien de durfals diverse mysterieuze taferelen. Aan de buitenkant van het hotel is duidelijk te zien waar de bliksem ingeslagen is: balkons en ramen zijn weggeslagen en een groot deel van de voorgevel is zwartgeblakerd.

{googleads right}Pueblo Deco

In het verlaten Hollywood Tower Hotel herkent men de architectonische stijl Pueblo Deco. Deze stijl was bijzonder populair in de jaren twintig – volgens de overlevering de periode waarin het Hollywood Hotel gebouwd werd – en wordt gekenmerkt door de zuivere geometrische vormen vergelijkbaar met die uit de Art Deco-stijl. Pueblo Deco ‘leent’ echter ook traditionele vormen uit de oorspronkelijke Noord-Amerikaanse Indiaanse kunst zoals zonnestralen, pijlen en Thunderbird-motieven.

Geen palmbomen

Het gebied rondom de Tower is door de Disney-imagineers aangekleed in een Zuid-Californische stijl. Alleen de palmbomen ontbreken hier omdat dit klimaattechnisch niet haalbaar bleek: de palmbomen zouden de koude winters in Frankrijk niet overleven.

Vierde Tower

De Twilight Zone Tower of Terror in Walt Disney Studios is de vierde Tower die wereldwijd geopend is. De andere hoteltorens staan in Disney’s Hollywood Studios in Walt Disney World in Florida, in Disney’s California Adventure naast Disneyland Californië en in Tokyo DisneySea in Japan.

Hoogste attractie

The Twilight Zone Tower of Terror in Parijs wordt officieel op zaterdag 5 april geopend, maar is al in gebruik genomen. Het is de hoogste attractie in Disneyland Resort Paris; vanaf de snelweg A4 is de attractie al op kilometers afstand te bewonderen.

Hollywood Tower Hotel

© 2007 PARKPLANET

 

Meest bezochte parkprofielen