Deltapark Neeltje Jans

Interesse in Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans

Efteling heeft interesse getoond in Neeltje Jans, het themapark over Zeeland, de Deltawerken, de kust en de zee.

Het Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder staat te koop omdat aandeelhouder Connexxion zich heeft teruggetrokken en groot-aandeelhouder Stichting Delta Expo daarom heeft besloten het hele pakket aandelen van de hand te doen. Het Zeeuwse dagblad PZC meldt dat er nog tien serieuze gegadigden over zijn om het 59 hectare grote themapark over te nemen. Daaronder de Efteling, die al aankondigde onder de nieuwe directievoorzitter Bart de Boer te zullen streven naar uitbreiding buiten de parkgrenzen in Kaatsheuvel. Onder de overnamekandidaten bevinden zich ook Libéma (Beekse Bergen, Autotron) en Compagnie des Alpes (Dolfinarium, Avonturenpark Hellendoorn).

{googleads right}Geen bod

Jennifer Swanenberg van de afdeling Communicatie van de Efteling bevestigt in BN/De Stem dat het park interesse heeft in Neeltje Jans. “De mogelijkheden worden afgetast. We zijn in de oriënterende fase. We kijken of we er iets mee kunnen.” Volgens Swanenberg is er nog geen bod uitgebracht. 

Werkeiland

Neeltje Jans is gelegen op een werkeiland dat gebruikt is bij de bouw van de Ooster-scheldekering en ligt halverwege die kering, tussen Schouwen en Noord-Beveland. Het Deltapark had afgelopen jaar een omzet van 5,3 miljoen euro, maakte een half miljoen euro winst en trok bijna 300.000 bezoekers. Getracht wordt om de verkoop voor 1 juli rond te hebben. De gemeente Veere, waaronder Vrouwenpolder valt, stelt dat er geen toestemming zal worden gegeven voor verblijfsrecreatie op het voormalige werkeiland. De gemeente vindt dat Neeltje Jans geen pretpark mag worden en dat het bestaande karakter behouden moet blijven.  

2008 © PARKPLANET – RS-FOTO 

Meest bezochte parkprofielen