Artist impression Dolphin Plunge

Nieuw waterpark geopend

Artist impression Dolphin Plunge

Voor het eerst in acht jaar ging er vandaag weer een nieuw groot themapark open bij Orlando. In 2000 kreeg SeaWorld er het exclusieve zeedierenpark Discovery Cove bij. Vandaag opende, eveneens bij Seaworld, het waterpretpark Aquatica.

Gisteren nog werd door bouwvakkers de laatste hand gelegd aan de gigantische waterglijbanen en het grote strandgedeelte in het park, vandaag dromden de eerste gasten door de poorten van Aquatica. Meest opvallende attractie in het nieuwe waterpark – dat moet gaan concurreren met de twee Disney-parken Blizzard Beach en Typhoon Lagoon en het Universal-waterpark Wet & Wild – is zonder twijfel de Dolphin Plunge, een kleurrijke waterglijbaan die van doorzichtig acryl wordt als hij het water in schiet. In het bad waar de baan doorheen gaat zwemmen speelse Commerson-dolfijnen.

{googleads right}Golfslagbaden

Er zijn meer ontmoetingen met waterdieren in Aquatica. Wie zich voort laat drijven op Lazy River komt door de Fish Grotto, een grot waarin de gast vergezeld wordt door duizenden tropische vissen. Een andere rivier heet Roa’s Rapids. Wie zich op deze stroom waagt, komt langs woeste golven, spuitende geisers en wilde watervallen. In totaal telt Seaworlds Aquatica 36 waterglijbanen, van de rustige Walhallah Wave tot de wilde Tamata Racer. Kleine kinderen kunnen terecht op een groot, speciaal voor hen ingericht speelterrein, met een kasteel, familieglijbanen en waterkanonnen. Rondom de twee grote golfslagbaden staan honderden ligbedden. In het park kunnen badgasten verder schildpadden en vogels bewonderen, en praten met hun verzorgers.

Onbeperkt eten

Het verhoudingsgewijs vrij kleine, maar zeer tropisch beplante park biedt allerlei eetgelegenheden, zoals Mango Market, waar salades en vers fruit te koop zijn. The Banana Beach Cookout heeft hamburgers, kip en hotdogs op het menu staan. Een menu kost er veertien dollar inclusief een drankje, voor dertig dollar kan er onbeperkt gegeten worden. In het park – dat van SeaWorld gescheiden wordt door de International Drive – zijn winkeltjes die niet zozeer souvenirs in de schappen hebben liggen, maar meer benodigdheden voor een dagje waterpark, zoals zwemkleding, zonnebrandmiddelen en zonnebrillen.


2008 © TEKST: PARKPLANET – ARTIST IMPRESSIONS: SEAWORLD

Meest bezochte parkprofielen