Munten

Ruim 6500 euro aan wensen

Munten

Bezoekers van de Efteling hebben vorig jaar voor 6.541 euro aan wensen gedaan. Voor elke wens werd er een muntje op het drijvende schaaltje in de wensbron gegooid.

Traditiegetrouw gaat de opbrengst naar Save the Children. Dit jaar besteedt de kinderrechtenorganisatie het muntgeld aan schooltassen voor kinderen in Ivoorkust.

{googleads right}Save the Children

De wensbron met de zwartstenen wijzende kabouter er op en het rondzwemmende visje dat een geldschaaltje voortduwt werd in 1985 geopend door prinses Juliana. Op haar verzoek schenkt de Efteling de opbrengst van de bron nu al weer 23 jaar aan Save the Children Nederland. Deze organisatie biedt – naast noodhulp bij rampen als natuurgeweld, hongersnood en oorlog – structurele hulp aan kinderen in ontwikkelingslanden, zodat zij kunnen werken aan een goede toekomst. De projecten die Save the Children uitvoert, richten zich op onderwijs, gezondheidszorg en bescherming tegen uitbuiting en misbruik. In 23 jaar ontving deze organisatie 135.558 euro uit de wensbron in de Efteling.

2008 © PARKPLANET 

Meest bezochte parkprofielen