Franz Mack bij zijn standbeeld in Europa-Park

Franz Mack overleden

Op zondag 3 oktober 2010 is Franz Mack overleden. Mack, oprichter van Europa-Park in Rust, kreeg in 2008 een eigen standbeeld in zijn park.

Het beeld van Mack staat aan het einde van de ingangsstraat Deutsche Allee, vlak bij het historische slot.

Marktleider

Franz Mack (1921) nam in 1958 de woonwagen- en carrouselfabriek van zijn vader over, samen met zijn broers Hermann en Willi. Het latere Mack Rides in Waldkirch werd één van de marktleiders op het gebied van ontwikkeling en fabricage van kermis- en pretparkattracties.

Etalage

In 1975 richtte Franz Mack Europa-Park op, in eerste instantie als etalage voor de producten van Mack Rides. Na een zoektocht voor een geschikt terrein streek Mack uiteindelijk neer in het plaatsje Rust. Het pretpark groeide uit tot één van de grootste publiekstrekkers van Europa. Franz Mack werd 89 jaar.

2010 © TEKST: PARKPLANET – FOTO: EUROPA-PARK

Meest bezochte parkprofielen