Ingangspoort Universal Studios

Universal Orlando boekt recordwinst

Ingangspoort Universal Studios

Universal Resort Orlando heeft over 2007 een winst geboekt van 92 miljoen dollar (60,6 miljoen euro). Dat is een stijging van 119 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, toen de winst op 42 miljoen dollar lag (27,6 miljoen euro).

De winst over 2007 is de grootste sinds de opening van het resort in juni 1990. Het concern maakte ook bekend dat het gezamenlijke bezoekersaantal van de twee pretparken in het resort – Universal Studios en Islands of Adventure – met drie procent is gestegen tot 10,8 miljoen. Het is voor het eerst sinds 2004 dat de bezoekcijfers van Universal Resort in Florida weer stijgen.

{googleads right}Kerstseizoen

Volgens Universal liepen de bezoekersaantallen in de eerste helft van 2007 achter op de jaren ervoor, maar werd dat tijdens de tweede helft meer dan goedgemaakt. Vooral de Halloween Horror Nights en het kerstseizoen – met onder meer Macy’s Holiday Parade – waren populair bij gasten. Uit de jaarcijfers van Universal blijkt dat de gasten in het resort – waar ook drie hotels en uitgaansgebied CityWalk gevestigd zijn – zes procent meer uitgaven dan in 2006.


2008 © TEKST EN FOTO: PARKPLANET

 

Meest bezochte parkprofielen