Amerika in It's a Small World in Parijs

Veranderingen Small World bekritiseerd

Amerika in It's a Small World in Parijs

De aanpassingen die Disneyland in Californië wil aanbrengen in de klassieker It’s a Small World stuiten op weerstand bij de nazaten van de attractieontwerpster.

It’s a Small World werd onder supervisie van Walt Disney ontworpen door Mary Blair voor de Wereldtentoonstelling die in 1964-1965 in New York werd gehouden. Na de expositie verhuisde de attractie naar Disneys eigen park in Anaheim. De bekende attractie, met honderden zingende kinderen in de klederdracht van hun land, heeft het typische stempel van kunstenares Blair.

Nieuwe elementen

In januari ging de originele versie van It’s a Small World dicht voor een grondige, tien maanden durende renovatie. Disneyland heeft laten weten dat er ook nieuwe elementen in de boottocht zullen komen. Zo gaan voor het eerst Mickey en Minnie Mouse, Peter Pan, Belle, Simba, Nemo en Lilo en Stitch deel uit maken van de ‘cast’ van de attractie. Daarnaast zijn er speculaties dat het regenwoud van Papoea-Nieuw-Guinea vervangen gaat worden door een Amerikaans tafereel, zoals dat ook bestaat in de Small World-versie in Disneyland Parijs.

{googleads right}Uiterste zorg

Nazaten van ontwerpster Mary Blair zijn ziedend over de op handen zijnde aanpassingen van haar creatie. In een open brief aan het Disney-management schrijft zoon Kevin Blair dat het gaat om een ‘idioot plan’ dat de historische attractie zal ‘ontheiligen’. Een woordvoerster van Disney Imagineering, het bedrijfsonderdeel dat de renovatie uitvoert, heeft in een reactie laten weten dat nog niet vaststaat of het regenwoud inderdaad moet wijken voor een Amerikaanse scène. Mocht dat wel het geval zijn dan zal dat met uiterste zorg en in de geest van het originele ontwerp van Blair gebeuren, aldus de Disney-zegsvrouw.


2008 © PARKPLANET – FOTO: DISNEYAND

 

Meest bezochte parkprofielen