De Vliegende Hollander

Vliegende Hollander weer bedrijfsklaar

De Vliegende Hollander

Zowel het keuringsinstituut TÜV als de Efteling zelf hebben verklaard dat De Vliegende Hollander komende vrijdag, bij de start van het nieuwe seizoen, weer open kan gaan.

De combinatie van darkride, waterbaan en achtbaan – met twintig miljoen euro de grootste investering tot nu toe – kampte al twee jaar met technische problemen. Na veertig storingen besloot de Efteling vorig jaar september de zaken goed aan te pakken en sloot tijdelijk de attractie om de nodige aanpassingen uit te voeren.

{googleads right}Zwaardere ketting

Inmiddels heeft het park een nieuwe, zwaardere ketting laten aanbrengen in de laatste bocht. Tevens is daar een scheidingsmuur in het water geplaatst, zodat niet meer de hele vijver hoeft te worden leeggepompt als er stroringen zijn. Afgelopen week keurde de onafhankelijke instantie TÜV Benelux De Vliegende Hollander goed, waardoor de nieuwste attractie van de Efteling bij aanvang van het seizoen weer open kan. 

2008 © TEKST EN FOTO: PARKPLANET 

Meest bezochte parkprofielen