Sneeuw voor de ingang van de Efteling

Winterweer houdt bezoekers weg

Sneeuw voor de ingang van de Efteling

Gure wind, regen-, hagel- en zelfs sneeuwbuien, wie de paasdagen in de buitenlucht door wilde brengen, moest het barre weer trotseren.

Af en toe werden de bezoekers van de Nederlandse attractieparken, die allemaal hun poorten weer geopend hadden voor het nieuwe seizoen, getrakteerd op een zonnetje, maar winterse weerelementen hadden toch de overhand. Omdat de weerberichten al ruim van tevoren een koude Pasen aangaven, hadden veel dagjesmensen hun uitgaanspatroon daarop afgestemd. De meubelboulevards, de musea en bijvoorbeeld het Tikibad in Duinrell deden goede zaken. Anders lag dat bij de attractieparken: daar kwamen twintig tot vijftig procent minder gasten dan vorig jaar.

{googleads right}Erg rustig

Ook in de Efteling was het erg rustig. Er waren nauwelijks of geen wachttijden voor de attracties. Zelfs bij populaire en gewoonlijk drukke attracties als Droomvlucht en De Vliegende Hollander kon men in de meeste gevallen onmiddellijk instappen. Attractiepark Slagharen lag zelfs bedekt onder een flink pak sneeuw. Het park trok dertig procent minder bezoekers dan vorig jaar.

Minder bezoekers

In totaal hebben 700.000 buitenlanders ons land aangedaan tijdens het paasweekend, 200.000 minder dan tijdens Pasen 2007.

2008 © TEKST EN FOTO: PARKPLANET 

Meest bezochte parkprofielen