Plattegrond van het Aards Paradijs

‘Aards Paradijs’ geslaagde aprilgrap

Plattegrond van het Aards Paradijs 

De 1 aprilgrap om van het voormalige Land van Ooit een religieus themapark te maken bleek een succes.

Diverse geïnteresseerde media meldden zich bij de lokale krant De Scherper, die het idee prominent op zijn voorpagina bracht, en op internet werd pagina’s lang over de grap gediscussieerd.

{googleads right}Doordacht plan

Het leek dan ook een creatief en doordacht plan: een bijbels themapark op het terrein van het voormalige Land van Ooit in Drunen, opgezet en geëxploiteerd door de plaatselijk bekende zakenman Louis van der Heijden. De ondernemer ligt in de clinch met de gemeente Heusden, waar ook Drunen onder valt, over een Mariakapel die hij in zijn voortuin heeft staan. Die kapel zou een centrale plek in het themapark gaan krijgen. Maar het hele project bleek een 1 aprilgrap, zoals velen al vermoedden. Een geslaagde grap, blijkt uit de talloze reacties. De internetsite van De Scherper zag het bezoekersaantal verdubbelen en bij de redactie kwamen mailtjes binnen met lofuitingen voor het creatieve exploitatieplan. De makers van het artikel – de redactie van Parkplanet verzorgde de tekst en ontwerper Frank van der Heijden de plattegrond – hebben getracht er naast een vermakelijke ook een geloofwaardige grap van te maken. Dat dat is gelukt blijkt uit de respons. Omroep Brabant en RTV Midden-Brabant – waar Frank van der Heijden in de uitzending zat – reageerden, en zelfs de NOS zocht contact. Op internetforum Themepark.nl werd volop over het nieuwe project gediscussieerd, net zoals op de Ronduit-pagina’s van de EO.

Aanbiedingen

Bij ondernemer Louis van der Heijden stroomden meteen de aanbiedingen binnen. Een cateringbedrijf stelde voor een samenwerkingsverband aan te gaan, een dierenliefhebber bood aan zijn ezels in het Aards Paradijs onder te brengen en een pastoor die met emeritaat is wilde zijn kennis van de bijbel inzetten voor het park.

Leukste 1 aprilgrap ‘ooit’

De belangstelling bij de informatiebijeenkomst die – hoe kan het anders – op 1 april werd gehouden in restaurant De Kluis in Vlijmen bestond uit een handjevol mensen dat nieuwsgierig was of ánderen in de grap waren getrapt. Na binnenkomst van zakenman Louis van der Heijden zelf werd aan de aanwezigen bekend gemaakt dat het Aards Paradijs een 1 aprilgrap was. Met een kop koffie, veel gelach en een afsluitend gesprekje in het radioprogramma Wegwijzer van RTV Midden-Brabant werden daarna de gezellige middag én de geslaagde grap afgesloten. Na zijn korte presentatie kreeg ondernemer Van der Heijden nog een vriendelijk sms’je toegestuurd: Dit is de leukste 1 aprilgrap ‘ooit’…

Frank van der Heijden op Radio Midden-Brabant
Ontwerper Frank van der Heijden in de uitzending
van RTV Midden-Brabant


Zakenman Louis van der Heijden voor het kasteel van Ooit

Zakenman Louis van der Heijden voor het kasteel van Ooit

 

2008 © TEKST: PARKPLANET

 

Meest bezochte parkprofielen