Disney Village

Disney Village verjongt

Disney Village

Er waait een frisse wind door Disney Village, het uitgaansgebied bij Disneyland Paris.

Het in het begin van de jaren negentig door Frank Gehry ontworpen complex krijgt in een snel tempo nieuwe elementen als terrassen en groenvoorzieningen.

Stalen pilaren

Enkele opvallende kenmerken die door de beroemde architect waren aangebracht zijn inmiddels verwijderd. Zo sneuvelden de vierkante, stalen pilaren die in het midden van de uitgaansstraat stonden, en werd ook het markante raamwerk van lichtjes boven het complex weggehaald. Gehry wilde met de machtige pilaren een relatie leggen met het nabijgelegen treinstation. De zuilen moesten een fabriek verbeelden, die energie leverde voor het station.

{googleads right}Grijze lucht

Het kader van lichtjes dat boven Disney Village zweefde, contrasteerde sterk met de vaak grijze luchten boven Parijs en zou in de ogen van Gehry veel bezoekers naar het uitgaansgebied lokken. De architect liet zich bij de lampjes inspireren door het bovenaanzicht van Los Angeles bij nacht. Zowel het framewerk van lampjes als de stalen palen hebben het veld geruimd, maar andere typische kenmerken van de architect, die ook het bekende Guggenheim Museum in Bilbao ontwierp, zijn in tact gebleven. Zoals de schelpachtige gebouwen van restaurant Annette’s Diner en discotheek Hurricanes.

Bomen en struiken

In de afgelopen maanden werden diverse vernieuwingen doorgevoerd in Disney Village. Er kwam andere verlichting: grote gekleurde bollen in plaats van de draden met kleine lichtjes. In het hele gebied werden grote borders met struiken en bomen aangelegd. Voor de Sports Bar en New York Style Sandwiches ontstonden vernieuwde openluchtterrassen en naast Café Mickey wordt gewerkt aan een overdekt terras met uitzicht op Lake Disney. Ook Billy Bob’s Country Western Saloon zal binnenkort worden voorzien van een terras. Met de aanpassingen wordt getracht Disney Village bij Disneyland Paris een vriendelijkere uitstraling te geven, zodat bezoekers langer in het gebied zullen vertoeven.

Nieuw groen in Disney Village
Bomen en struiken geven Disney Village een vriendelijke aanblik

Nieuw terras in Disney Village
Het nieuwe terras voor New York Style Sandwiches
 
© 2008 TEKST EN FOTO’S: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen