Ontmoeting met dolfijnen in Discovery Cove

Dolfijn dood na luchtbotsing

Ontmoeting met dolfijnen in Discovery Cove

De dertigjarige dolfijn Sharky is afgelopen weekend overleden nadat ze in Discovery Cove, het zusterpark van SeaWorld, in botsing was gekomen met een andere dolfijn.

De twee dolfijnen voerden een sprong uit en botsten in de lucht tegen elkaar. Het tragische ongeval gebeurde voor de ogen van 32 gasten, die zich aan de rand van het water hadden verzameld voor een ontmoeting met de dolfijnen.

{googleads right}Ondiep gedeelte

De dieren zwommen van het ondiepe gedeelte van de lagoon naar het diepere, en voerden daar een sprong uit. Bij de ongelukkige botsing raakte Sharky dusdanig gewond, dat het dier ter plekke overleed. De andere dolfijn hield geen verwondingen over aan de onfortuinlijke duik, maar wordt door dierenverzorgers van Discovery Cove extra geobserveerd.

Persoonlijke ontmoetingen

Het park onderzoekt of de show moet worden aangepast om soortgelijke ongevallen in de toekomst uit te sluiten. Discovery Cove is een water- en dierenpark naast SeaWorld bij Orlando waar maximaal tweeduizend bezoekers per dag worden toegelaten en waar zij persoonlijke ontmoetingen met zeedieren kunnen hebben.

2008 © PARKPLANET – FOTO: TRAVELLING POOH 

Meest bezochte parkprofielen