Spaceship Earth

Duitsers sponsoren Epcot

Spaceship Earth

De elektronicafirma Siemens heeft een twaalfjarig sponsorcontact afgesloten met Epcot. De Duitsers verbinden hun naam aan de attractie Spaceship Earth en aan het avondspektakel IllumiNations: Reflections of Earth.

Ook aan de interactieve tentoonstelling Innoventions – naast in Epcot ook te bezoeken in Disneyland Anaheim – heeft Siemens zijn naam gekoppeld. Op deze expositie kunnen bezoekers kennis maken met technologieën van de nabije toekomst door middel van virtuele en multimediale spelletjes.

{googleads right}Showelementen

Siemens-dochter Sylvania sponsort diverse showelementen in de Disney-parken in de Verenigde Staten. De verlichtingproducent is betrokken bij het kerstschouwspel Osborne Spectacle of Dancing Lights in de Hollywood Studios, en bij de parades Electrical Parade en Parade of Dreams in Disneyland in Californië.

Reis door de tijd

De attractie Spaceship Earth in Epcot heeft een compleet nieuwe invulling gekregen die mede door Siemens is gefinancierd. De tocht door de gigantische golfbal bij de entree van het park bevat allerlei nieuwe taferelen en heeft als thema meegekregen ‘een reis door de tijd waarbij de gasten ontdekken hoe de mensheid is geëvolueerd van het leven in een grot naar de ontdekking van de ruimte’. Ook het eind van de rit is volledig aangepast: bezoekers kunnen op touch screens hun favoriete vervolg van de rit kiezen, die zij vervolgens op een scherm te zien krijgen.

Interactieve ingrediënten

In Innoventions – meteen na de rit door Spaceship Earth – kunnen gasten in de Body Builder met een 3D-bril op hun eigen menselijk lichaam samenstellen. De opgebouwde persoon praat vervolgens met zijn schepper. In Super Driver besturen bezoekers een virtuele auto en in Power City zijn zij de baas van een elektriciteitsbedrijf en bepalen ze hoe de energiestromen naar een stad lopen. Een andere noviteit is een badkamerspiegel die een diagnose stelt van je gezondheid. Alle interactieve ingrediënten van Innoventions hebben een relatie met producten die Siemens op de Amerikaanse markt brengt.

Rit door Spaceship Earth
De reis door de tijd begint met de grotbewoners 
 
2008 © PARKPLANET
 

Meest bezochte parkprofielen