Podium

Efteling studeert op eigen musical

Podium

Achter de schermen is de Efteling bezig met het bedenken van een geheel eigen musical. De eerdere musicals die het park programmeerde waren allemaal bestaande voorstellingen of concepten. 

Met Doornroosje en De Kleine Zeemeermin had producent Studio 100 al langs theaters door het land gereisd. TiTaTovenaar was gebaseerd op een kinderserie die tussen 1972 en 1974 op televisie werd vertoond. Annie was een Nederlandse bewerking van een langlopende musical en was in het seizoen daarvoor al te zien geweest in diverse theaters. Assepoester en The Sound of Music – vanaf 17 september in het Efteling Theater – zijn musicals die Richard Rodgers en Oscar Hammerstein halverwege de vorige eeuw schreven. De Efteling studeert nu op plannen om met een nieuwe, geheel eigen musical te komen, die gebaseerd zal zijn op een origineel Efteling-thema.

{googleads right}Samenwerkingspartner

Hoofd Entertainment Jeroen Zwartjes over de musicalplannen: “Er komen intern steeds meer ideeën en plannen voor een Efteling-titel op tafel. Scenarioschrijvers zijn bezig aan verhalen met een geheel eigen content. We doen dat nog even zonder V&V Entertainment – met wie we tot volle tevredenheid de laatste drie musicals hebben gedaan en met wie we straks The Sound of Music gaan doen. We willen dat eerst al onze plannen zijn uitgekristalliseerd voordat we naar onze samenwerkingspartner stappen.

Sprookjesboom

Efteling overweegt ook om van de kindervoorstelling Sprookjesboom, die in het najaar door Nederland en Vlaanderen zal reizen, een Duitse en een Engelse versie te maken. De animatieserie Sprookjesboom zal namelijk binnenkort in een Duitse en een Engelse versie uitkomen. Efteling Theaterproducties verwacht dat er na uitzending van de kinderserie in het buitenland ook belangstelling zal zijn voor een theaterversie. 

De wereld van TiTaTovenaar

Efteling gaat ook verder met TiTaTovenaar, waarvan het Kaatsheuvelse bedrijf de rechten bezit. Men broedt op plannen om De Wereld van TiTaTovenaar in en buiten het park gestalte te geven.

© 2008 PARKPLANET 

Meest bezochte parkprofielen