Imagineers werken aan Mr. Potato Head in Disney's Toy Story Mania

Gevecht om aandacht

Imagineers werken aan Mr. Potato Head in Disney's Toy Story Mania

In Florida is een strijd losgebarsten tussen Disney’s Hollywood Studios en Universal Studios.

Beide studioparken staan op het punt een nieuwe miljoenenattractie te openen. Journalisten in de regio rond de parken melden een tweegevecht om redactionele aandacht.

Toy Story Mania

Hollywood Studios in Walt Disney World komt met de tachtig miljoen dollar kostende Toy Story Mania, een interactieve darkride rondom de animatiehit Toy Story, met de allernieuwste technische snufjes. Eén van de hoofdrolspelers is Mr. Potato Head.

{googleads right}Simpsons Ride

De nieuwe publiekstrekker bij Universal Studios heet The Simpons Ride. Voor de attractie zijn het gebouw en het hydraulische ritsysteem van Back to the Future verbouwd voor tussen dertig en veertig miljoen dollar. Bezoekers maken een simulatierit door het Krustyland Circus. Een nagenoeg identieke attractie komt ook in Universal Studios Hollywood.

Blockbusters

Journalisten merken dat zowel Hollywood Studios in Walt Disney World als Universal Studios vechten om de aandacht voor hun nieuwste attracties. De kans bestaat zelfs dat beide blockbusters op dezelfde dagen hun pers- of officiële opening zullen hebben. Beide parken zullen hun attracties willen lanceren voor het drukke Memorial Day Weekend, van 22 tot 24 mei.

2008 © PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen