Ingang Vliegende Hollander

Minder frequent nieuwe attracties

Ingang Vliegende Hollander

Efteling zal niet langer om de vijf jaar met een grote nieuwe attractie komen, maar elke zeven jaar.

De frequentie van de bouw van een grote publiekstekker à la Droomvlucht en De Vliegende Hollander lag twintig jaar geleden nog op om de twee jaar, omdat alleen grote nieuwe attracties voldoende bezoekers wisten te genereren, zo redeneerde het management destijds. Later verschoof de interval naar om de vier tot vijf jaar, omdat de investeringen die gemoeid waren met grote attracties te hoog waren.

Kleinere attracties

In zijn afscheidsinterview met het Brabants Dagblad stelt directievoorzitter Ronald van der Zijl de termijn nu op om de zeven jaar. In de tussenliggende jaren komt de Efteling moet kleinere attracties. Volgend jaar krijgt het Sprookjesbos de voorstellingen Assepoester en De Sprookjesboom, en wordt er een nieuw parktheater gebouwd achter het Spookslot.

{googleads right}Grote slag slaan

In 2009 opent ook Bosrijk, het nieuwe bungalowpark van de Efteling, met 178 huisjes en appartementen en in totaal duizend bedden. Met Bosrijk is een investering gemoeid van 46 miljoen euro, de grootste die het park ooit deed. Ondanks dat de Efteling afwijkt van de trend bij collega-parken – die vooral investeren in de bouw van thematische hotels – en dat algemeen wordt verondersteld dat de bungalowparkmarkt in Nederland verzadigd is, verwacht Efteling veel van Bosrijk. Het park denkt met de nieuwe verblijfsaccommodatie een grote slag te kunnen slaan op de vakantiemarkt.

Opvolger

Ronald van der Zijl wordt op 1 juni als directievoorzitter van de Efteling opgevolgd door Bart de Boer, die nu nog directeur van Eindhoven Airport is.

2008 © PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen