Ingang Tokyo Disneyland

Oogje op zuidoost Azië

Ingang Tokyo Disneyland

De exploitant van Tokyo Disneyland, Oriental Land Company, heeft voorzichtige plannen een Disney-park op te zetten in zuidoost Azië.

Dat liet directievoorzitter Toshio Kagami doorschemeren tijdens de viering van de 25e verjaardag van het Disney-resort in Japan. Oriental Land Company heeft een licentie van de Disney Company om het park bij Tokyo te kunnen exploiteren. Het resort bestaat uit twee parken – Tokyo Disneyland dat openging op 15 april 1983 en Disney Sea – die eigendom zijn van het Japanse concern, dat een percentage van alle verkopen afdraagt aan de Amerikanen. Het Japanse park presteert financieel veel beter dan alle andere Disney-parken. Vorig jaar bereikte Oriental Land een omzet van ruim 2,8 miljard dollar. De twee Japanse parken ontvingen afgelopen jaar samen 25 miljoen bezoekers. In 1983 mocht Tokyo Disneyland 9,9 miljoen gasten verwelkomen.

{googleads right}Groei

Kagami heeft zijn oog laten vallen op zuidoost Azië voor de vestiging van een nieuw Disney-park om zijn bedrijf te kunnen laten groeien. De rek lijkt er in Japan zelf een beetje uit, omdat de bevolking van dat land vergrijst. Analisten verwachten dat dat een negatief effect kan hebben op de bezoekersaantallen en de groei van het Disney-resort in Tokyo.

Vasteland van China

De Disney Company zelf bestudeert een nieuwe vestigingsplaats voor een park op het vasteland van China. De onderneming heeft al een Disneyland bij Hongkong. Dat park kampt met problemen nadat het bezoekersaantal in het tweede openingsjaar kelderde. Op dit moment worden in Hongkong in sneltreinvaart nieuwe attracties bijgebouwd, omdat de klacht van bezoekers was dat het park te klein is.


2008 © PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen