Roodkapje met tulpen

Roodkapje krijgt bosje Efteling Tulpen

Roodkapje met tulpen

Efteling heeft zijn eigen tulp: een witte bloem met gele stampers. 

Roodkapje nam het allereerste bosje Efteling Tulpen en het officiële certificaat van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) in ontvangst in de tulpenbinnentuin bij het Efteling Museum.

In het museum is ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van het sprookje De Tuinman en de Fakir – waarin de Oosterse sultan afwisselend tulpen in twee borders laat bloeien – een tentoonstelling te zien over dit sprookje, met foto’s en anekdotes van de bouw. Roodkapje ontving het eerste boeketje uit handen van veredelaar J. Ligthart.

Tulipa Efteling

De Tulipa Efteling is opgenomen in het International Cultivar Register of Tulip Names. De bijzondere bloem is een kruising tussen de zaailingen Shirley en Laverock en bloeit eind april. De Efteling Tulp wordt vijftig tot zestig centimeter groot. De tulp is alleen in het park te bewonderen, onder meer bij de Wensbron.


2008 © PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen