Défi de César gebouw

Spioneren voor Julius César

Défi de César gebouw

In de nieuwe attractie Le Défi de César worden de bezoekers van Parc Astérix uitgedaagd zich aan te melden voor het eliteleger van Julius César.

Ze moeten vier interactieve opdrachten vervullen waarna ze eervol worden ingelijfd als spion voor het Romeinse leger, met als opdracht: Gallië infiltreren.

Uitdaging van César

De nieuwe attractie De uitdaging van César is een elf miljoen euro kostende mad house, een draaiend huis dat al in veel andere parken succesvol is gebleken. Parc Astérix heeft er een heel verhaal omheen gemaakt, waarbij – voor het eerst in de geschiedenis van het park ten noorden van Parijs – Astérix en Obélix zelf een hoofdrol spelen. Het pretpark wil de bezoekers het gevoel geven dat ze in een stripverhaal van de twee Gallische helden zijn beland. Voordat de gasten in het kantelende huis terecht komen, worden ze uitgedaagd vier opdrachten te vervullen, waarmee ze kunnen laten zien geschikt te zijn voor het leger van César. Ze moeten zich onder meer kunnen vermommen als Galliër, om incognito het dorp binnen te kunnen komen, en de vreselijke muziek van bard Assurancetourix (Kakofonix) leren waarderen.

{googleads right}Strijd

Le Défi de César duurt in totaal twintig minuten. Het is de eerste nieuwe attractie in Parc Astérix in vijf jaar. De laatste nieuwe aanwinst was Transdémonium, een rit met een trein door een spookhuis. Met de nieuwe belevenis wil het park de strijd aangaan met de Walt Disney Studios, waar de Hollywood Tower of Terror de nieuwe blockbuster is.


© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: PARC ASTERIX, VINCENT LELOUP 

Meest bezochte parkprofielen